Information

18-20 juni 2021

DSC_0003_5

 

Banan

Om laget väljer att köra hela banan kommer den att vara hård men genomförbar, om det känns övermäktigt så är det bara att välja bort kontroller eller delsträckor. Ni kanske inte vill paddla på natten, då är det bara att hoppa över det momentet och köra vidare. Det är ingen egentlig tävling utan en ordentlig genomkörare och ett otroligt bra träningstillfälle under tävlingsmässiga former.

Det verkar som om det blir myyycket höjdmeter på årets bana…

I år kommer det att vara standard orienteringsskärmar med klämma samt vissa fotokontroller. 

Tider

Starten öppen från 14.00  fredag 18/6. Planerad gemensam start 16.00.  Målgång fram till 16.00 söndag 20/6.

Plats

Mål vid Vemdalens camping. Här lämnar vi bilarna under helgen och det finns möjlighet att campa eller hyra stuga. 

Logistik

Laget kommer förflytta sig med cykel, till fots och med kajak/kanot.

Bike box är frivilligt. Cyklarna kommer att fraktas en gång under loppet och då på släpvagn. Man väljer själv om man vill packa i bike box eller om man skyddar sin cykel med liggunderlag /kartong etc.

Banan går i slingor och passerar sevärda platser som vi vill besöka.

Under cykelsträckorna kommer det vara kontroller som inte nås med cykel där det kan vara timmar innan laget åter är vid cyklarna. Därför måste alla lag ha lås till cyklarna. Vi rör oss i folktom terräng men låsa ihop cyklarna känns rimligt. 

Utrustning

Obligatorisk utrustning enligt ARWS utrustningslista med vissa undantag.

Saknar ni någon utrustning som ni inte har lust att köpa så försök att låna av någon prylgillande kompis. Annars i värsta fall hoppar ni över den. Tänk på att ni är ansvariga för er egen säkerhet så tumma inte på säkerheten för att spara pengar eller vikt!

Nummerlapp kommer inte att användas.

Strobe (blinkande säkerhetslampa) är inte obligatoriskt.

GPS-tracker kommer inte att användas.

Kanot/Kajak. Paddling i insjö, inga långa överfarter (max 400 meter men mest troligt 200 m till land som längst). KALLT vatten.  Alla tar med de flytetyg de önskar använda, alla typer av kajaker och kanoter är ok. Vi kan förmedla kontakt till kajakuthyrare som har några äldre enkla kajaker och kan ordna utkörning/hämtning.

Kostnaden för hyra av kanot är inte medräknat i startavgiften för att ni ska kunna välja själv om ni vill hyra på plats, låna eller ta en egen.

Kastlina är inte obligatoriskt.

Sele, två karbiner och två slingor per person är obligatoriskt. 

Laget

Ett lag består av minst två till fem personer. Herr, dam, mix precis hur ni vill.

Startavgift

Startavgiften kommer att hållas så låg som det går. Det här anordnas för att vi själva vill köra äventyret, inte för att tjäna pengar. Betalning sker per swish ingen återbetalning efter 1/6. pris per lag vet vi i maj men ca 3000 per lag för lag upp till fyra personer. Ingår i startavgiften: två uppsättningar 1:50 000 på tyvek. Två till tre uppsättningar särtryck del av banan 1:7500 – 1:15000. Material under banan som vi inte vill avslöja ännu.

Säkerhet

Banan är omarkerad, kan delvis gå i terräng utan täckning och kontrollerna är obemannade. Ni är själva ansvariga för er egen säkerhet under hela helgen. Om laget behöver avsluta måste ni själva ta er till bilväg där eventuellt funktionär kan hämta, annars taxi (taxi ingår inte).

Regler, ARWS rules

Obligatorisk utrustning, ARWS mandatory list

Covid-19

Ni får själva ansvara för att ni i ert eget lag sköter er och följer gällande riktlinjer ang. hygien etc. Är någon sjuk eller har symtom så håller sig den personen hemma såklart. Resa och boende sköter ni själva.

Prisutdelning

Tidigare års fabulöst framgångsrika och festliga prisutlottning kör vi såklart igen. Alla startande tar med ett pris till prisbordet, ett pris som ni själva skulle ha blivit glad om ni fått. Ingen bestämd kostnad men förra året fanns det bland annat ylleunderställ, handskar och skoöverdrag, cykeltröjor, danskarna hade med sig öl, mycket öl. Det fanns mössor, presentkort på hotell med middag och även en flaska strårom. Alla lämnar in ett pris var, alla får en lott var, alla får välja ett pris var!

<span>%d</span> bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close