Information

18-20 juni 2021

DSC_0003_5

 

Banan

Om laget väljer att köra hela banan kommer den att vara hård men genomförbar, om det känns övermäktigt så är det bara att välja bort kontroller eller delsträckor. Ni kanske inte vill paddla på natten, då är det bara att hoppa över det momentet och köra vidare. Det är ingen egentlig tävling utan en ordentlig genomkörare och ett otroligt bra träningstillfälle under tävlingsmässiga former.

Det verkar som om det blir myyycket höjdmeter på årets bana…

I år kommer det att vara standard orienteringsskärmar samt vissa fotokontroller. 

 

Tider och logistik

Race center och mål är i Åsarna. Vi ses vid Åsarna Ski Center fredag 18/6 från 10.00. 

Genomgång före start 14.00, genomgången tar 1,5 timme. Därefter åker lagen i egna bilar till start. Samling för start vid startlinjen 16.45.

Start är på annan plats än mål i år, exakt plats får ni vid genomgång kl 14.00.  Start kl 17.00 (körtid från genomgången till start ca 15 min).

Lagets bil vid starten kommer att användas som TA två gånger under banan.

Under banan kommer det att vara minst ett, men förmodligen flera vattendrag som måste korsas. Lämpligt att varje deltagare har en drybag. Vid längre vad kommer rep att finnas.

Målgång vid Åsarna Ski Center, målet öppet till 12.00. God öl kommer givetvis att finnas vid målgång.

Boende eller camping bokas själv av varje lag.

Gemensam middag och prisutlottning på söndag eftermiddag utifrån då gällande riktlinjer.

 

Banan

Laget kommer förflytta sig med cykel, till fots och med kanot på en sträcka och med kajak på en annan sträcka.

Cyklarna kommer att fraktas en gång under banan. Det kommer att ske på ett okåpat släp. Ni får själva bestämma om ni vill packa cyklarna i ”bike box” eller på annat sätt packa ihop dom. Lastning på släpet gör ni själva och det sker i anslutning till lagets bil vid ”TA bilen”. Har ni inte bike box kan ni skydda cyklarna med kartongskivor, liggunderlag, gammal snuttefilt eller dylikt. På plats finns släp och spännband, inget skyddsmateriel på plats. Lagen tar med eget skydd till sina cyklar. Det är ett cykelställ på släpvagnen samt takställ på bilen.

Banan går i slingor och passerar sevärda platser som vi vill besöka.

Under cykelsträckorna kommer det vara kontroller som inte nås med cykel där det kan vara timmar innan laget åter är vid cyklarna. Därför måste alla lag ha lås till cyklarna. Vi rör oss i folktom terräng men låsa ihop cyklarna känns rimligt. 

Under banan finns flera ”short course” alternativ, om laget ser att de inte hinner till sista målgång söndag kl 12.00 så kan de själva skapa en bra ”short course” utifrån givet materiel från genomgång före start.

Det kommer att vara en kanotsträcka och senare på banan en kajaksträcka. På kanotsträckan ingår kanot, paddlar och flytvästar i startavgiften och finns på plats. På kajaksträckan ingår ingen utrustning, lagen fixar själva valfritt flytetyg för plattvatten/svagt strömmande vatten utan fors eller krusning.

 

Utrustning

Obligatorisk utrustning enligt ARWS utrustningslista med vissa undantag.

Det finns två olika listor och vi följer Mandatory Equipment List – ARWS Regional Round

Med tillägg att någon typ av nödbivack /tält / sovsäckspåse som rymmer samtliga i laget skall medföras under hela banan.

Saknar ni någon utrustning som ni inte har lust att köpa så försök att låna av någon prylgillande kompis. Annars i värsta fall hoppar ni över den. Tänk på att ni är ansvariga för er egen säkerhet så tumma inte på säkerheten för att spara pengar eller vikt!

Nummerlapp kommer inte att användas.

Strobe (blinkande säkerhetslampa) är inte obligatoriskt.

GPS-tracker kommer inte att användas.

Kastlina är inte obligatoriskt.

Glowsticks är inte obligatoriskt.

KAJAKSTRÄCKA. Såklart måste vi ha en fett bra kajaksträcka även i år. Banan går att genomföra utan att köra kajaksträckan om något lag har problem med utrustning. Måste meddelas i förväg så vi vet. Vid Mycket hård vind kan kajaksträckan vara tuff, det är kallt i vattnet och banan är lagd så ni kan ha några meter till stranden om ni vill. Tänk säkerhet, tänk kamraträddning, tänk dräkt om ni har och vill.

En sträcka kanotpaddling där kanot, paddlar och flytväst finns på plats och ingår i startavgiften.

Om något lag är ojämnt antal ordnas enkel kajak till ”udda personen”. Inga dubbelpaddlar i övrigt PÅ KANOTSTRÄCKAN. Ni kan använda egna flytvästar men får då själv köra ut dom till TA innan start och ni kommer inte att få dom transporterade till kajaksträckan längre fram på banan (vid frågor om detta hör av er till oss).

OBS. Kanotsträckan och kajaksträckan är två olika sträckor geografiskt långt ifrån varandra med olika utrustning.

Laget

Ett lag består av minst två till fem personer. Herr, dam, mix precis hur ni vill.

Startavgift

Startavgiften kommer att hållas så låg som det går. Det här anordnas för att vi själva vill köra äventyret, inte för att tjäna pengar. Betalning sker per swish ingen återbetalning efter 1/6. pris per lag vet vi i juni men ca 3000 per lag för lag upp till fyra personer. Ingår i startavgiften: två uppsättningar 1:50 000 på tyvek. En karta 1:100 000, Två uppsättningar särtryck del av banan 1:7500 – 1:15000. Kanoter, paddlar, flytvästar samt material under banan som vi inte vill avslöja ännu.

Kajak och utrustning för kajaksträckan ingår inte i startavgiften.

För att vara övertydlig. Det är en kanotsträcka där allt finns och ingår, det är senare under banan en kajaksträcka där inget finns eller ingår.

Säkerhet

Banan är omarkerad, kan delvis gå i terräng utan täckning och kontrollerna är obemannade. Ni är själva ansvariga för er egen säkerhet under hela helgen. Om laget behöver avsluta måste ni själva ta er till bilväg där eventuellt funktionär kan hämta, annars taxi (taxi ingår inte).

Regler, ARWS rules

Obligatorisk utrustning, ARWS mandatory list

Covid-19

Ni får själva ansvara för att ni i ert eget lag sköter er och följer gällande riktlinjer ang. hygien etc. Är någon sjuk eller har symtom så håller sig den personen hemma såklart. Resa och boende sköter ni själva.

Prisutdelning

Tidigare års fabulöst framgångsrika och festliga prisutlottning kör vi såklart igen. Alla startande tar med ett pris till prisbordet, ett pris som ni själva skulle ha blivit glad om ni fått. Ingen bestämd kostnad men förra året fanns det bland annat ylleunderställ, handskar och skoöverdrag, cykeltröjor, danskarna hade med sig öl, mycket öl. Det fanns mössor, presentkort på hotell med middag och även en flaska strårom. Alla lämnar in ett pris var, alla får en lott var, alla får välja ett pris var!

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close