Information

12-14 juni 2020

DSC_0185

Banan

Banan kommer inte att vara särskilt hemlig då vi kanske behöver hjälp att sätta ut kontroller eller köra ut materiel före start. Området vi ska röra oss i är Jämtländska skogarna.

Start och mål på samma plats för att göra logistiken enkel.

Banan kommer att ha ”stopptider” på vissa kontroller som gör att långsammare lag kommer få en kortare bana. Detta för att alla ska vara i mål på söndag eftermiddag.

Om laget väljer att köra hela banan kommer den att vara stenhård men genomförbar, om det känns övermäktigt så är det bara att välja bort kontroller eller delsträckor. Ni kanske inte vill paddla på natten, då är det bara att hoppa över det momentet och köra vidare. Det är ingen tävling utan en ordentlig genomkörare och ett otroligt bra träningstillfälle under tävlingsmässiga former.

Tider

Start 17.00 fredag 12/6, Målgång ca 8-12.00 söndag 14/6.

Plats

Start och mål vid på samma plats, det kommer att finnas enklare boende och möjlighet att tälta. Platsen är inte hemlig, den är bara inte bestämd ännu.

Logistik

Laget kommer förflytta sig med cykel, till fots och med kajak/kanot.

Ingen bike box behövs då cyklarna inte kommer fraktas omkring under loppet. Banan går i slingor och passerar sevärda platser som vi vill besöka.

Under cykelsträckorna kommer det vara kontroller som inte nås med cykel där det kan vara flera timmars trekking innan laget åter är vid cyklarna. Därför måste alla lag ha lås till cyklarna. Vi rör oss i folktom terräng men låsa ihop cyklarna känns rimligt.

Exempel på logistik = Upplägget 2019: Lagen kommer att passera sina ”race boxar” enligt följande. Låda 1 som står vid paddelstarten passeras vid paddelstart och avslut paddel.

Låda 2 som passeras ungefär halvvägs i loppet. Några timmar senare passerar lagen låda 2 igen.

Lådorna iordningställer lagen själva. Valfria rimliga mått, kan vara två lådor per ställe (eller väska om ni vill det). Packa så det tål att stå i eventuellt regn.

Lådorna körs ut av funktionärer kl 13.00 fredag 14/6. (detta var som sagt ett exempel från 2019).

Om det är problem med den tiden kontakta crister@aktivut.se.

Mer exakta delsträckor start-låda 1-låda- 2-mål kommer i god tid innan start (5-10dagar).

Utrustning

Obligatorisk utrustning enligt ARWS utrustningslista med vissa undantag.

Saknar ni någon utrustning som ni inte har lust att köpa så kontakta oss så ordnar vi det på något smidigt sätt.

Nummerlapp kommer inte att användas.

Strobe (blinkande säkerhetslampa) är inte obligatoriskt.

GPS-tracker kommer inte att användas.

Kanot/Kajak. På plats finns kanoter men om någon vill använda kajak för att det passar in i träningen så går det bra. Paddlingen kommer ske i sjö. Inget eller mycket lite strömmande vatten. Inga långa sträckor (max 200 m) att bära.

Lagen får använda egna kajaker/kanoter eller hyra genom tävlingsledningen i mån av tillgång. Kostnaden för hyra av kajak är inte medräknat i startavgiften för att ni ska kunna välja själv om ni vill hyra på plats, låna eller ta en egen.

Kastlina är inte obligatoriskt men rekommenderas.

Laget

Ett lag består av minst två till fem personer. Herr, dam, mix precis hur ni vill.

Startavgift

Startavgiften kommer att hållas så låg som det går. Det här anordnas för att vi själva vill köra äventyret, inte för att tjäna pengar. Priset vet vi i juni men under 1000 kr per lag .

Säkerhet

Banan är omarkerad, kan delvis gå i terräng utan täckning och kontrollerna är obemannade. Ni är själva ansvariga för er egen säkerhet under hela helgen. Om laget behöver avsluta måste ni själva ta er till bilväg där eventuellt funktionär kan hämta annars taxi (taxi ingår inte).

Regler, ARWS rules

Obligatorisk utrustning, ARWS mandatory list

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close