Information

12-14 juni 2020

DSC_0185

 

Race Book  =  https://jaharu.net/race-book-jaharu-2020/

 

Banan

Fursteli gård, Marieby och österut.

Start och mål på samma plats för att göra logistiken enkel.

Om laget väljer att köra hela banan kommer den att vara hård men genomförbar, om det känns övermäktigt så är det bara att välja bort kontroller eller delsträckor. Ni kanske inte vill paddla på natten, då är det bara att hoppa över det momentet och köra vidare. Det är ingen egentlig tävling utan en ordentlig genomkörare och ett otroligt bra träningstillfälle under tävlingsmässiga former.

Tider

Starten öppen från 12.00  fredag 12/6. Planerad gemensam start 17.00.  Målgång fram till 12.00 söndag 14/6.

Hålltider fredag:

10.00 Vi finns på plats vid stugorna som även är start, parkering och Epic Race Center för helgen.

13.00 sista möjliga tid att köra ut kajak och TAbox

15.00 sista möjliga tid att köra cyklar (eller cykla och gå tillbaka ca 600 m) till TA 1.

15.30 Loppgenomgång och kartutdelning. Ta med papper och pennor för att rita bana och kontroller samt anteckna information.

17.00 gemensam start.

Plats

Start och mål vid på samma plats. Nära Fursteli gård, Marieby två mil från Östersund. Här lämnar vi bilarna under helgen och det finns möjlighet att campa. Exakt adress per mail eller messenger.

Logistik

Laget kommer förflytta sig med cykel, till fots och med kajak/kanot.

Ingen bike box behövs då cyklarna inte kommer fraktas omkring under loppet. Banan går i slingor och passerar sevärda platser som vi vill besöka.

Under cykelsträckorna kommer det vara kontroller som inte nås med cykel där det kan vara timmar innan laget åter är vid cyklarna. Därför måste alla lag ha lås till cyklarna. Vi rör oss i folktom terräng men låsa ihop cyklarna känns rimligt. 

Utrustning

VIKTIGT: Det kommer ske vattenpassage under sträcka 7. Medtag därför drybag för er utrustning om ni vill vara säker på att den är torr. Hur, var och med vad vattenpassagen kommer ske presenteras på plats innan ni kör ut TAboxar. 

Obligatorisk utrustning enligt ARWS utrustningslista med vissa undantag.

Saknar ni någon utrustning som ni inte har lust att köpa så försök att låna av någon prylgillande kompis. Annars i värsta fall hoppar ni över den. Tänk på att ni är ansvariga för er egen säkerhet så tumma inte på säkerheten för att spara pengar eller vikt!

Nummerlapp kommer inte att användas.

Strobe (blinkande säkerhetslampa) är inte obligatoriskt.

GPS-tracker kommer inte att användas.

Kanot/Kajak. Paddling i insjö, inga långa överfarter (max 400 meter men mest troligt 200 m till land som längst). KALLT vatten.  Alla tar med de flytetyg de önskar använda, alla typer av kajaker och kanoter är ok. Vi kan förmedla kontakt till kajakuthyrare som har några äldre enkla kajaker och kan ordna utkörning/hämtning.

Kostnaden för hyra av kajak är inte medräknat i startavgiften för att ni ska kunna välja själv om ni vill hyra på plats, låna eller ta en egen.

Kastlina är inte obligatoriskt men rekommenderas.

Laget

Ett lag består av minst två till fem personer. Herr, dam, mix precis hur ni vill.

Startavgift

Startavgiften kommer att hållas så låg som det går. Det här anordnas för att vi själva vill köra äventyret, inte för att tjäna pengar. Betalning sker per swish ingen återbetalning efter 1/6. 1400:- per lag oavsett antal deltagare i laget. Ingår i startavgiften: två uppsättningar x 3 kartor, A2 1:50 000 på tyvek. Två uppsättningar särtryck del av banan 1:7500 respektive 1:15000. Material under banan som vi inte vill avslöja ännu.

 

Säkerhet

Banan är omarkerad, kan delvis gå i terräng utan täckning och kontrollerna är obemannade. Ni är själva ansvariga för er egen säkerhet under hela helgen. Om laget behöver avsluta måste ni själva ta er till bilväg där eventuellt funktionär kan hämta, annars taxi (taxi ingår inte).

Regler, ARWS rules

Obligatorisk utrustning, ARWS mandatory list

Covid-19

Ni får själva ansvara för att ni i ert eget lag sköter er och följer gällande riktlinjer ang. hygien etc. Är någon sjuk eller har symtom så håller sig den personen hemma såklart. Resa och boende sköter ni själva. Vi kommer att ha en gemensam samling på söndagen efter racet med prisutlottning och dryck på logen.

Prisutdelning

Förra årets fabulöst framgångsrika och festliga prisutlottning kör vi såklart igen. Alla startande tar med ett pris till prisbordet, ett pris som ni själva skulle ha blivit glad om ni fått. Ingen bestämd kostnad men förra året fanns det bland annat en romflaska, ylleunderställ, klättermusenryggsäck, kubbspel med folköl, handskar med mera kul. Alla lämnar in ett pris var, alla får en lott var, alla får välja ett pris var!

Kom ihåg

Pennor för att rita ut CP och TA.

Kartplast eller plastficka A4 för orienteringskarta. 2 per lag.

Race book JAHARU 2020

RC = Race Center TA = Transition Area, CP = Checkpoint

Alla kartor 1:50 000 där inget anges

Sträcka 1

Springa 5 km

Antal cp = x

TA 1.  Cyklar med utrustning.

Sträcka 2

MTB 30km

Antal cp = x

TA 2. Lämna låsta cyklar samt utrustning på TA2.

Sträcka 3

Orientering 5 km

Antal cp = 26, skala 1:7500

TA 2. Cyklar samt utrustning.

Sträcka 4

MTB 40 km

Antal cp = x

TA 3. Lämna låsta cyklar samt ev. utrustning på TA3.

Sträcka 5

Springa x km (Orienteringskarta 1:12500 som levereras till oss i god tid dagen före start… genomgång fredag före start, ca 2 timmar lång sträcka)

Antal cp = x

TA 3. Cyklar samt ev. utrustning.

Sträcka 6

MTB 15 km

Antal cp = x

TA 4.

Sträcka 7

Springa 30 km

Antal cp = x

TA 4.

Sträcka 8

MTB 3 km

TA5 Kajaker samt utrustning. Lämna låsta cyklar samt utrustning på TA5.

Sträcka 9

Kajak (kanot) 9 km

Antal cp = x

TA 6. Lämna kajaker, paddlar, flytväst.

Sträcka 10

Springa 12 km

Antal cp = x

TA 6. Åter vid kajakerna.

Obligatorisk vila 2 timmar på TA 6 efter sträcka 10. TAbox 1 ligger 800 m före TA 6. Finns ett litet båthus på plats. Vill man sova under tak och det är flera lag här samtidigt får man sova i tält eller under en tarp etc som lagen i så fall får lägga i TAbox 1.

Sträcka 11

Kajak (kanot) 5 km

Antal cp = x

TA 5. Cyklar samt utrustning.

Sträcka 12

MTB 15 km

Antal cp = x

VÄGVAL     För lång bana kör sträcka13-14-15 till mål    (…12-13-14-15-mål)

                      För orginalbana kör sträcka 16 till mål          (…12-16-mål )

Sträcka 13

MTB 22 km

Antal cp = x

TA 7

Sträcka 14

Springa 15 km

Antal cp = x

TA 7

Sträcka 15

MTB 25 km                       

MÅL

Alternativ

Sträcka 16

MTB 25 km

Antal cp = x

Mål

Logistik

Lagen kör i förväg ut kajaker och annan utrustning till TA 5. Körtid ca 40 min enkel väg från start.

Därefter kör lagen ut TAbox 1 till ett garage nära TA 6. Körtid 15 min från TA5. Därefter 40 min tillbaka till start. Tidsåtgång för att köra ut utrustning ca 2 timmar inkl. avlastning.

TAbox 1 bör packas i en eller flera ryggsäckar då det är 800 m att bära från garaget till TA 6 under racet. Ingen storleks- eller viktgräns på TAbox1 men ni får själva förflytta den 800 m under race.

Övrig information

Det finns väldigt mycket vatten efter hela banan. En stor del är renare än kranvatten men det går såklart inte att garantera att allt vatten ni passerar kan drickas. Vi rekommenderar att laget har med ett vattenfilter eller annan vattenrening men det är helt valfritt.

Cykling på single track, byggda XCbanor, grusväg, en liten del asfalt.

Paddling på insjö, nära till land hela tiden.

Start nära Fursteli Gård i Marieby två mil utanför Östersund. Möjlighet att campa vid starten. Här lämnar vi även bilarna under helgen. Starten är precis vid parkering/camping/stugorna.

TA 1 är 2 km från stugorna och kan ligga olåsta den stunden vi inte är där.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close