Långpass våren 2020

DSC_0400

Långpass på Frösön 2020

Vi kommer köra långpass tillsammans en gång i månaden. Årstid och snö/is bestämmer vad vi hittar på. Januari, februari och mars kommer fokus vara låg fart och tungt enkelt uttryckt.

11 januari 18.00- ca 21.00

Samling 17.45, genomgång 18.00. Samling på ÖSK, vid termosen. Vi börjar med löparskor och kör lubb i skogen bakom arenan. Sedan skidåkning på spåren mot Rannåsen. Klassiskt eller skate. Efter det njuter vi en stund till med löparskor. Ta med den energi du vill ha, vi kommer inte att stanna för att fika men någon minut för att ta fram grejer vid behov. Utrustning = ryggsäck, valfri energi, pannlampa, tunn dunjacka och torr mössa som säkerhet. Lämpligt är flera par handskar då vi kommer att köra gympa i snön och kanske tjorva med bildäck. För att göra gruppen jämn kommer vi att fördela tyngder i ryggsäckarna. Minst 1.5 kg och upp till 6 kg, PET-flaskor med vatten.

5 februari. Dagens pass heter ”Låren Brinner” …

Samling 18.00 på parkeringen vid skidleken, Lövsta. Vi börjar med löparskor och kör stavgång upp på Frösöberget där vi springer /går i skogen ungefär en timme innan vi är tillbaka vid bilarna på parkeringen. Där byter vi till klassisk skidåkning på 10 och 5 km spåren. Skidor i ca 1,5 timme. Tillbaka till bilarna och byte till löparskor för en sväng till upp på berget.

Klara ca 21.30.

Utrustning : stavar för stavgång tex slalomstavar, pannlampa, utrustning för klassisk skidåkning. En kniv för vi ska röja lite sly på ett ställe. Under stavgången ska vi bära tung ryggsäck. Det betyder 10% av din kroppsvikt om du vill vara försiktig, 20% om du vill köra hårt. Fega inte!! Ladda i rejält för det är tungt och lugnt som gäller första timmen. Jag har lagt grus i en sopsäck som tyngd, fungerar utmärkt. Ingen ryggsäck på skidåkningen.

Man är såklart välkommen att köra även om man bara är med en timme eller två.

Onsdag 1/4

18.00 Samling 18.00 på parkeringen vid skidleken, Lövsta. Vi börjar med löparskor och kör stavgång upp på Frösöberget där vi springer /går i skogen. Packa ryggsäcken med minst 4 kg men gärna uppemot 15 kg. En hel del styrketräning under tiden vi rör oss framåt i terrängen.

Klara ca 20.00

Torsdag 14/5

17.00 start. 24-timmars AR! FULLBOKAT. All info i personliga utskick. Kommer även köras i sommar och höst.

Söndag 17/5

11.00 och 17.00 ”IceBug my backyard trail” Se facebook my backyard trail med crister löfgren eller my backyard trail med sofie jugård

Lördag 23/5

Start 12.00 hemifrån mig på Frösön, vi springer Stockholmisch Marathon fast en vecka för tidigt. 42195 meter, minst. Inga vätskestationer, ingen nummerlapp, ingen kostnad, ingen medalj men en kall öl i mål bjuder jag på. Ingen dusch ingår heller men man får lämna överdragskläderna i vårt garage under tiden man lubbar. Vi springer i grupp och beroende på vart vi springer så tar det ca 3 tim 45 min till 5 timmar.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close